Vlákno sdružující akční tarify letenek v business class či first class. .

Akční letenky v byznys třídě

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Od KLM byla loni nabídka na posun do PE na trase z Panamy do Amsterodamu za necelých 1500 czk

2 Citovat

KLM cca 2019 AMS-HAV 230EUR OW z Y do C. Nyni BA VIE-LHR-BHD(Belfast City) 380EUR za OW up z Y do euroC. Svet se posral.Ted se jeste divam na moznosti up u OW OS VIE-ATH - 300EUR rovnou nebo 80EUR nejnizsi bid.Letenka v Y stala asi 50EUR... AEGEAN OW Y-C 300EUR rovnou, 75EUR nejnizsi bid ATH-VIE

0 Citovat

Tak C po Evropě jsou stejně vyhozené peníze, takže to mně vůbec nevadí. Dávat par set euro navíc za 2-3 hod letu jen kvůli tomu, že vedle mě většnou jen nikdo nesedí :-). A na salonky jsou karty, tak neni potřeba kvuli tomu létat v C. 
Každý ale ať utrácí za co  chce. Jinak  souhlas s  Bičem. Ceny jsou někde jinde jak před  covidem o covidu nemluvě. Proto mě vždy udivuje, když tady někdo argumentuje cenami v době covidu. Na druhou stranu, když tu dá Kryštov přímý let s Evou z VIE  do BKK, tak je to bez odezvy. Přitom je to na dnešní dobu super. Ale já to vlastně chápu. V poslednil době sem spíš chodí  lidi, co si chtějí popovídat a s tím létáním to tak žhavé není.

7 Citovat

No ja osobne jeste neprekousnul ty "nove" ceny do JV Asie. Bud se budes drbat nejakou wizz/scoot/fly dubai atd skladackou, kdy mozna neco usetris, nebo booknes nejake promo se Saudii a budes se modlit, aby tim fest hybnuli a ty to prehodil na neco normalniho, nebo proste poletis z VIE naprimo EVA Air do Bkk za neco mezi 15-20k. Coz by byla ma Y volba. Obcas se da chytit PE u OS na prime lince kol 1100eur, EVA bohuzel ma jen 2 tridy z VIE, ta jejich PE byla vyborny pomer cena/vykon. Pred tydnem jsem letel QR v C a teda byl jsem zklaman, doha letiste rozmrdane, lounge narvana az po strechu, ty nove hybridy v 787-9 s dverma take nejsou nic bohvieco. Na podzim QR bude mit sanci na reparat v A380, muzeme se potkat z dobre zasobeneho baru v oblacich.

2 Citovat

@Niemandos. Ten BKK s Eva Air jsou termíny jenom na květen, být to na zimu, určitě by odezva byla větší. 

1 Citovat

Letěl jsem teď s BR 2x, mám je rád, ale nekompromisně roušky v letadle... Spíš to asi bylo destinací (TPE), ale i tak opruz...

0 Citovat

Takže má strategie sedět doma je ta správná.

0 Citovat

Emirates posilali nabidky upgrade do Business za mile mailem par dni pred odletem.  Jeste pred covidem, pak uz jsem s nimi neletel.

Jednou to bylo za rozumnou castku (uz nevim presne kolik ale mile zhruba v hodnote jednoho letu s EasyJetem po Evrope) za HKG-DBX-PRG. Melo to ale hacek, musela se upgradovat cela skupina z letenky najednou. Nas bylo 5 a na to jsem nemel miles a dokupovat se zase nevyplatilo. Od ty doby jsem kupoval vzdycky svou letenku solo, ale uz to nikdy neprislo tak vyhodne :(

0 Citovat

Bič boží napsal(a):

No ja osobne jeste neprekousnul ty "nove" ceny do JV Asie.

Mám to podobně. Já přes covid necestoval, postavili jsme dům, narodily se nám dvě děti, a když teď více koukám po letenkách třeba i podobným směrem do JV Asie, tak mi chybí ty časté chybovky, na které jsem býval zvyklý. Takže je to, jak píšeš – buď divočejší skládačka za levno nebo komfort, bez přestupu za 15k. Akorát teda s dětmi už je to bohužel 4x 15k. :) Ale to už je trochu do jiného vlákna.

1 Citovat

S Evou jsem letěl koncem února VIE-BKK a BKK-TPE-VIE v C a roušky nikdo neměl, akorát na letišti v TPE mělo roušky 95% lidí. Těm bez roušek nikdo nic neřekl.

EVA má skvělý produkt v C (asi jeden z nejlepších) a aktuálně lepší ceny než OS. Navíc připisují hodně mil, narozdíl od OS. Do JV asie je to pro ty co preferují odlet v Vídně nejlepší cesta.

0 Citovat

Eva v C je za me mnohem lepsi jak QR, ale cash letenky jsou racha a pres mile u star alliance to nebasbiram. Letel jsem s nimi jen jednou, up zdarma na prepazce. Ale kdykoliv si to milerad zopakuji. Do te doby holt musim vzit zavdek QR. BTW, na kterych letech z Evropy ma BR jeste 777 s PE? (Tipuji pouze lhr)

0 Citovat

[citace="Barney Flyer"]

Ahoj. V apce Lufthansy a Austrian jsem nově objevil možnost nabídnout cenu, jakou jsem schopen za upgrade do business zaplatit. Je to odstupňováno a předefinováno (např. u segmentu, kde lze dokoupit hned za 200eur, lze nabídnout např. za 70,90,120,150...). Prakticky to funguje tak, že zadáte částku, zadáte platební kartu a pokud vám to schválí, tak si to rovnou strhnou (tak daleko jsem se nedostal a let mám teď akorát na Mallorcu). Má s tím někdo zkušenost?

Ahoj, já mám zkušenost z Thajska z léta 2022... Tam nám to nevyšlo, protože bylo plno (a díkybohu, protože jsem to i v economy celkem pohodlně prospali). Cestou zpět se povedlo a neskutečně se to hodilo. Let byl přes den, takže jsme si užili i více jídla a všeho (než přes noc, kdy nechávají spát).. Nabídli jsme nejnižší možnou cenu. Tuším, že 72 hodin před odletem nám bylo schváleno, strženy peníze z kreditky a huráá :) Ještě doplňuji, že se neupgradují bágly.. Takže my jsme cestovali pouze s batohem a nevztahovala se na nás "výhoda" 2 odbavených zavazedel..

2 Citovat

Takže jinými slovy si zaplní volná místa v businessu výměnou za příplatek za service. A aby ostatní business zákazníci neprskali, tak je to bez zavazadel. Za mě to smysl dává. Na krátkých letech bych do toho ale nešel ani za to minimum.

0 Citovat

Tak nevím, jestli je to kvůli ostatním cestujícím v business. To zase pochybuji, že by někdo z business cestujících kontroloval, jestli mám zavazadla nebo ne :D a ono to ani nepoznáte, kdo si to koupil za full cenu a kdo za BID.

Jako i ta nejnižší možná částka bylo asi v přepočtu 10 tisíc, jestli nekecám, takže záleží na každém..

1 Citovat

floodland napsal(a):

Takže jinými slovy si zaplní volná místa v businessu výměnou za příplatek za service. A aby ostatní business zákazníci neprskali, tak je to bez zavazadel. Za mě to smysl dává. Na krátkých letech bych do toho ale nešel ani za to minimum.

 

Já si nemyslím, že by to bylo kvůli jiným cestujícím. Mě se povedlo minulý rok přebookovat u United trasu Praha-NY-San Francisco (měl jsem upgrade na tyto segmenty do Business za 129+239usd) na Praha-Frankfurt- San Francisco a Business mi zachovali. Tzn. měl jsem Praha-SF přes Frankfurt za cca 8tis. CZK. Klasická cena v business v te době byla kolem 3tis USD.  Určitě se ty ceny u jednotlivých cestujících liší diametrálně.  Stejně tak minulý rok na Mallorku z FRA se 747, mě rozšíření do business stálo cca 2800czk. Když se doprodávali poslední sedačky, tak to bylo kolem 18tis.

0 Citovat

Dobry den, ahoj. Cetla jsem par prispevku, ze je mozne u Qatar udelat offer/ bid na upgrade. Nikdy mi zadny mail s nabidkou neprisel, pouze v aplikaci je prima nabidka na upgrade, ale ne moznost BID. Poradi mi prosim nekdo? Dekuji

0 Citovat

Může to být podle tarifu. Nevím, kolik jsou teď ceny po Covidu, ale před mi to nikdy extra zajímavé nepřišlo. 

0 Citovat

Anna _4 napsal(a):

Dobry den, ahoj. Cetla jsem par prispevku, ze je mozne u Qatar udelat offer/ bid na upgrade. Nikdy mi zadny mail s nabidkou neprisel, pouze v aplikaci je prima nabidka na upgrade, ale ne moznost BID. Poradi mi prosim nekdo? Dekuji

 

U QR som ponuku na BID nikdy nevidel. Priame ponuky na upgrade (za nimi stanovenú cenu) sa celkom rýchlo rozchytali aj keď tie ceny boli hodne vysoko. Po spočítaní na úrovni (ich) bežnej ceny v C. Takže nič moc, no :(

1 Citovat

A nevíte, jak funguje upgrade u Turkish? Koukám, že je možný jen přes míle, nikde ale nevidím, zdali jde i dokoupit? V manage booking nevidím.. 

0 Citovat

U Qatarců mi přšlo při letu PRG-DOH-ICN za první segment 11k a druhý 16k. Zpátky to samé. 2019. Zpátky jsem vzal ICN-DOH a bylo to samozřejmě super.

0 Citovat

Zuzina napsal(a):

A nevíte, jak funguje upgrade u Turkish? Koukám, že je možný jen přes míle, nikde ale nevidím, zdali jde i dokoupit? V manage booking nevidím.. 

Keď vojdeš do profilu, klikni na Miles Transactions a tam máš tlačidlo Buy, cez ktoré môžeš nakúpiť. 1000 míľ stojí 30 dolárov.

0 Citovat

Myslím, že slečna/paní zase není takový Lolek, aby upgradovala za nakupované míle, ale myslela dokoupení placeného upgrade;-)

1 Citovat

Jáááj, tak potom beriem späť :))) Pár rokov dozadu sa dal kúpiť upgrade  za celkom dobré peniaze priamo na letisku v IST pri pulte Turkishu v tranzitnej zóne. Ale netuším, či to tak robia doteraz.

0 Citovat

Bič boží napsal(a):

No ja osobne jeste neprekousnul ty "nove" ceny

Ááááno, přesně tak, souhlasím. Jenže náš problém bude nejspíš ten, že pamatujeme lepší časy, proto se na nové pořádky díváme se značnou nelibostí.

Svého času byl velkým tématem fuel dumping. Je tu někdo z diskutujících, kdo se jím nějak vážněji zabývá? Nechci nic konkrétního, jen obecné info, jestli se i dnes dá vykouzlit nějaká fajná letenka. Ideálně Kanada v C.   :-)

0 Citovat

To už je bohužel pravěk. Doba se změnila. Ano, taky si pamatuju časy, kdy se dalo v sázkovce sázet na již ukončené zápasy, ale to už se nikdy nevrátí. Každý si svoje peníze už umí ohlídat. 

0